Barion Pixel

Milyen a sportos öltözködési stílus?

Milyen a sportos öltözködési stílus?

Sportosan elegáns vagy elegánsan sportos? Mindegy, hogy honnan közelítünk, nem nyúlhatunk mellé. Manapság legalább is simán kombinálhatók a sportos és az elegáns ruhadarabok, aminek a végeredménye egy kellemes megjelenés, ízléses öltözet.
Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy a sportos öltözködési stílus nem egyenlő az edzéshez felvett szettel. Ha utcai sportos öltözékről beszélünk, inkább a laza öltözet az, amire valójában gondolunk.

De milyen pontosan ez az öltözködési stílus?

Ha az igazán trendi vonalat nézzük, akkor a sport-luxe kategóriát kell egy kicsit közelebbről megnézni. Vagyis az olyan outfit-eket, amikben akár a mackónadrág és az ing párosítás, vagy a hölgyek esetében a melegítő nadrághoz felvett magassarkú se túlzás. Persze nem csak a sport-luxe vonal létezik a sportos öltözködési stílus kategóriáján belül. Úgyhogy ha kicsit merésznek ítéled az elegáns és sportos párosítást, bátran nyúlhatsz az egyszerűbb, kevésbé feltűnő ruhadarabokhoz is. Hidd el, ezekben sem leszel kevésbé stílusos. A sportos-casual ruhák legalább annyira divatosak most, mint a sport-lux megoldások. Vegyük például a galléros pólókat. Egy farmerrel bármikor felvehetők.


Legyen szó hosszú ujjú galléros pólóról vagy klasszikus rövid verzióról, trendi leszel. Aztán ott vannak a funkcionalitással is rendelkező sportos ruhák. És most nem az edzőtermi darabokra gondolunk. Manapság nyugodtan felvehetsz egy jól megválasztott sportosabb dzsekit is vagy egy túrázáshoz is ideális pillekönnyű pehelykabátot. Persze az utcai viselet esetén nem feltétlenül a sportos funkcionalitás a fő szempont. Ebben az esetben a szabást és a stílusjegyeket kell inkább figyelni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mondjuk egy futáshoz ideális sportcipőt ne illeszthetnél be az elegánsabb szettbe. Akár ez is lehetséges. A lényeg csupán, hogy ne ess túlzásba, figyelj az arányokra.

Hétköznapi öltözködési stílusok

A sportos hétköznapi stílus egyik legfontosabb eleme egyébként a farmer. Ha van egy menő szabású farmerünk, ahhoz már vehetünk fel basic sportos felsőt és sportcipőt is. Jól passzol hozzá a galléros póló és remekül harmonizál egy környakas sportos pulóverrel is. Ezekből egyébként találsz nálunk 100% organikus pamutból készült modellt is, ami nem csak hogy puha, de biztos lehetsz benne bio alapanyagú és környezetbarát módon készült. Azt már csak mellesleg említjük meg, hogy a szabása is remek.

Ugyanakkor a farmerhez jól illenek az igazán elegáns ruhadarabok is. Úgy, mint a blézer, a szövetkabát vagy az ing. Szóval ha lazán elegáns összeállításban gondolkodsz, nézz olyan ruhadarabokat, amik jól mutatnak a farmerrel és biztosan nem nyúlsz mellé, mert kényelmes, praktikus szetted lesz.

Fontos ugyanakkor, hogy a sportosan elegáns stílust ne gondoljuk túl. A sportos viselet ugyanis az egyszerűségről szól. Egyszerű színek, egyszerű szabás. A túl feltűnő darabokkal könnyen elronthatjuk a szettet. Szóval ne gondold túl, összpontosíts a letisztultságra és persze legyen szempont a kényelem. Válassz olyan ruhadarabot, ami akár egy hajtós napon is ideális lehet.

Nézz körül nálunk, mutatjuk, milyen hétköznapokon felvehető ruhákat kínálunk: Pulóverek

Ha bővebben szeretnél olvasni a casual jelentéséről, akkor olvasd el kapcsolódó blog cikkeinket is:

Méretekkel, anyagokkal, szabással kapcsolatban pedig keress minket bátran, minden kérdésre szívesen válaszolunk! Elérhetőségeinket a Kapcsolat menüpontban találod.

Share this post