Barion Pixel

A casual jelentése – Tudod, hogy mit kell felvenned?

Casual jelentése - galléros póló farmerral

A casual jelentése – Tudod, hogy mit kell felvenned?

Egyszerű és laza. No, meg kényelmes. Ilyen a casual viselet. Persze a casual se csak egyszerűen casual lehet. Ennek az öltözködési stílusnak is léteznek különféle változatai.

Smart casual

Mondjuk ott a smart casual, ami elegáns ugyan, de valamennyire laza, kicsit hétköznapi is. Hivatalosan szövetnadrág, ing és zakó párosítás jellemzi – az urak esetében. A hölgyeknél a smart casual elegáns nadrágot, blúzt és blézert jelent.

Smart casual nincs zakó nélkül. Viszont a minta és az anyag tekintetében nincs megkötés. Ugyanígy az ingnél sem. A lényeg, hogy az egyes darabok passzoljanak egymáshoz.

Ennél jóval lazább megjelenést enged meg, ha csak casual a dress code. Ebben az esetben akár tornacipő, farmer, galléros póló is számításba jöhet. Természetesen a hölgyek és az urak esetében is. Persze az eleganciát azért itt sem mellőzhetjük, de ez a stílus kétségtelenül jóval lazább, mint a smart casual esetében.

Hello, casual péntek!

Az utóbbi időben egyre több magyar munkahelyen is tartják az úgynevezett casual pénteket vagy ahogy angolul hívják casual friday -t. Ezek az olyan napok, amikor a munkáltató lazít egy keveset az irodai viselet szabályain. Vagyis ilyenkor a nyakig gombolt inget a galléros póló váltja. A szövetnadrág helyett pedig megengedett a farmer. A hölgyek esetében pedig nem szükséges zárt orrú cipőt felvenni, az inget lehet pólóra cserélni, a szoknya helyett pedig megengedett a farmer.

Gyakorlatilag minden olyan ruha felvehető ilyenkor, amit a hétköznapokon szívesen viselsz. Legyen könnyed, de kellően elegáns, ami jól áll neked. A haspóló választását munkahelyi viseletként azért kerüld el. 

Dress code casual: galléros póló farmerral

A galléros póló és farmer páros kiváló választás mind a hölgyeknek, mind az uraknak.

Még egyszer tehát: ha a dress code casual, nyugodtan felvehetsz lazább szetteket. Az ing helyett pólót, a szövetnadrág és szoknya helyett pedig farmert. Viszont, ha smart casual szerint van meghatározva az öltözék elvárás, akkor bizony ing és zakó, hölgyek esetében pedig elegáns nadrág, blúz és blézer a kívánalom.

Egyébként túlbonyolítani a szettet egyik casual stílus esetében sem ajánlott. Érdemes az egyszerűségre törekedni. Ha így teszünk, biztosan nem nyúlunk mellé. Mondjuk egy sima fehér ing vagy egy egyszínű galléros póló számos élethelyzethez kiváló választás.Ha te is így gondolod, ez utóbbiakra tudunk néhány remek tippet adni. A hölgyeknek és az uraknak is érdemes kattintani, ha galléros pólót keresnek. Vagy például választhatsz kínálatunkban sportosan elegáns V nyakú piké pólókat is!

Ha márkás galléros pólót keresel akkor kínálatunkban budmil férfi galléros póló, és budmil galléros női póló közül válogathtasz..

Olvass további hasznos tudnivalókat blogcikkeinkben:

Mit lehet tenni az összement pulóverrel

Az ing póló anyaga a piké

Rojtos póló készítése feles ujjú pólóból

Milyen a sportos öltözködési stílus?

Share this post