Barion Pixel

Rojtos póló készítése könnyedén feles ujjú pólóból

Rojtos póló készítése

Rojtos póló készítése könnyedén feles ujjú pólóból

Készíts trendi rojtos pólót feles ujjú, vagy hosszított ujjú pólóból! Hasznosítsd újra a régi szetteket, vagy vegyél egy klasszik felsőt és alakítsd át azt. Egy kis kézügyességgel pillanatok alatt egyedivé varázsolhatsz egy egyszerű pólót is. Gyakorlatilag minimális összegből. Nem mellesleg rövid idő alatt.

Rojtos ujjú póló készítése lépésről lépésre

Mindenkinek van a szekrényében pár megunt darab, amit sajnál kidobni, mert régen nagyon szerette, de már nem igazán venné fel. Most itt az idő, hogy ezekkel kezdjünk valamit és új életet leheljünk beléjük. Első lépésben nézd át a szekrény mélyére száműzött pólókat és válogasd ki, amiből majd dolgozni szeretnél.

Most nézzük, hogyan célszerű egy pólóból rojtos ujjú felsőt készíteni?

Először is szükség lesz hozzá egy jó ollóra. Lehetőleg olyanra, ami könnyen vágja a textilt. Ha az eszköz kéznél, jöhet az alkotás. Célszerű úgy kezdeni a műveletet, hogy levágjuk a póló ujjának a varrását, erre a részre ugyanis nem lesz szükség. Elég nehéz lenne a varrásokat bevagdosni, illetve ha sikerülne is, nem biztos, hogy az jól mutatna rojtosan. Inkább szabaduljunk meg tőlük gyorsan.

Szóval minden varrás levágása után jöhet egy határozott, oldalirányú bevágás. A póló ujjának alsó részét célszerű végigvágni egészen a hónalj részig. A vágást ajánlott kiegyenesíteni. A felesleget, az esetleges vágási hibákat eltüntetni. Ez a bevágás azért kell, hogy a hónaljból ne lógjanak zavaró rojtok és az oldalirányú vágásnak köszönhetően a rojtok hosszúsága lépcsőzetes lesz, ami jobban mutat majd. Hogy milyen hosszú rojtok lesznek az azon is múlik, hogy milyen modellből dolgozol. A félhosszú vagy hosszú ujjú pólóból lehet értelemszerűen hosszabb rojtokat készíteni.

Nem szükséges mérnöki precizitással elkészíteni a bevágásokat!

Ha ez megvan, tegyük a pólót egy egyenes felületre, mondjuk az asztalra, és simítsuk ki rajta az ujjat. Ezután kezdjük el bevágni a rojtokat. Egészen addig vágjuk be a póló ujját, amíg a váll rész varrásáig nem érünk el. Ügyeljünk arra, hogy ezt a részt már ne vágjuk be, így ugyanis használhatatlan lesz a pólónk. A rojtokat nagyjából egy centis méretekre igazítsuk. Annyit rojtot készítsünk, amennyit kiad a póló ujja. Ha kész, fogjuk meg a váll oldalán lévő varrást, illetve egyenként a rojtok végeit. Majd húzzuk meg a rojtot és csavarjunk rajta egy kicsit. Így a csík forma eltűnik, azok rojttá változnak.

És meg is vagyunk. Ugye milyen egyszerű? Akár gyerek pólóból is varázsolhatsz vidám, nyári viseletet.

Gyakorlatilag ennyi az egész, ahogy leírtuk. Mindezt természetesen célszerű mindkét ujjon elvégezni. A módszerrel szuper trendi, nem mellesleg egyedi pólókat kapunk. Ha egyébként pedig még csavarnánk egy kicsit a dolgon, a rojtok alját hullámban is vághatjuk. Bár ezt már csak igazán tapasztaltaknak ajánljuk. Ha már pro vagy akkor jöhetnek a komolyabb pólóvágási technikák!

A haspóló rojtokkal is nagyon trendi

Ha ez már gyorsan megy, akkor további rojtokat készíthetsz például hosszított póló alsó részéből is. Gyakorlatilag egy haspóló lesz így belőle csak vidám rojtokkal. Kombinálhatod is a saját elképzelésed szerint a műveletet. Például féloldalasra vágott rojtok a póló alsó részén és ugyanebben az irányban hosszabb rojtok a póló ujján, a másik oldalon pedig rövidebbek. Egy jó olló segítségével sok kreatív ötlet megvalósítható, ami nem csak szuper trendi most, hanem környezetkímélő is, hiszen újra hasznosítod a megunt ruha darabokat.

A módszerrel akár egy régi, kinyúlt felsőt is használhatóvá varázsolhatunk. De egy átlagos felsőt is dizájnossá tehetünk ezekkel a lépésekkel. Akár a tőlünk megvásárolható mintás vagy egyszínű pólókat is még stílusosabbá alakíthatod.

Nézz körül a webáruházban, és válogass a kreatív alkotáshoz is ideális pólók között!

Olvass további hasznos tudnivalókat blogcikkeinkben:

Mit lehet tenni az összement pulóverrel

Az ing póló anyaga a piké

A Casual jelentése – Tudod, hogy mit kell felvenned?

A póló batikolás ismét divatos – Csináld magad!

Így készül a pólófonal szőnyeg és táska

Share this post