Barion Pixel

Karácsonyfa jelmez készítése

Karácsonyfa jelmez készítése

Karácsonyfa jelmez készítése

A karácsonyfa jelmez készítésében az a legjobb, hogy rendkívül egyszerű és jól variálható is. És nem csak gyerek verzióban állja meg a helyét a mikulás ünnepségen, hanem akár felnőtteknek vagy ahogy a képen is látod még kutyáknak is elkészíthető. Így remek lesz egy céges csúnyapulcsi versenyre vagy az ünnepek előtti fotózásra is, de a családot is meglepheted vele az ünnepek alatt. Vágjunk is bele, szó szerint!

Hogyan készítsünk karácsonyfa jelmezt?

Először is vegyük át a kellékek listáját, hogy mi minden fog kelleni a jelmez elkészítéséhez:

  • Olló
  • Színes kartonpapír, például: sárga, piros
  • Varrótű és cérna
  • Fenyő zöld színű pólók különböző méretekben, legalább 3-4 darab, vastagabb anyagból
  • Sok színes pamut pompon vagy színes műanyag karácsonyfa díszek
  • Aláöltözetnek zöld hosszú ujjú póló vagy pulóver
  • Barna nadrág
  • Zöld sapka

Ha mindent előkészítettél, akkor kezdhetjük is a jelmez elkészítését. Szerintünk érdemes a díszek elkészítésével kezdeni, hogy az összeállításkor ezzel már ne legyen gond.

Előnyben vagy ha tudsz pamut fonalból pomponokat készíteni. Ha még sose készítettél pompont, akkor se keseredj el, mert nagyon egyszerű. Az alábbi videóban gyorsan megnézheted, hogy hogyan készülnek. Azért ajánljuk, hogy a fenyő jelmezen pompon díszek legyenek és ne igazi, törékeny karácsonyfadíszek, hogy véletlenül se okozhasson sérülést miközben viselni fogod a jelmezt.

Pompon készítés videó

Ha nincs kedved a pomponokkal bíbelődni, akkor válogass a műanyag, csipke vagy pamut anyagú karácsonyfadíszek közül. A lényeg az, hogy törhetetlen legyen és nem szúrhasson meg senkit.

A színes kartonpapírból vágj ki egy csillagot vagy más szép formát, amit varrj rá a sapka csúcsára. Ez lesz majd a csúcsdísz. Női verzióhoz még szerezz be egy két színes, csillogó girlandot is, ami a végén körbe tekerhetsz magadon. Most pedig térjünk rá a fenyőfa kialakítására.

A fenyő jelmez összeállítása

A gyerekeknek elég lehet 3 póló is, de felnőtt méretben akár 4-5 db zöld pólóra is szükség lesz. A fenyőhöz rövid ujjú pólók fognak kelleni, de aláöltözetnek egy hosszú ujjú pólóról vagy pulóverről is gondoskodj, hogy ne fázz majd a jelmezben. Aláöltözetnek pedig egy barna nadrág vagy leggings fog kelleni. Ha egyedül dolgozol, akkor terítsd egymásra a pólókat, ha ketten vagytok, akkor vedd fel magadra a 3-4 pólót egyszerre. Most fogjuk leszabni a fa egyes szintjeit. Úgy rendezd sorrendbe a pólókat, hogy a legnagyobb, leghosszabb méret kerüljön legalulra.

Az első szint vagyis a legfelső pólót mell alatt kell levágni cikk-cakk alakban. A következő szint azaz a második pólót pedig 15-20 centivel alatta a has tájékán és végül a harmadik pólót pedig derék tájékon. Ha sikerült több XXL méretű vagy nagyobb pólót is magadra venned, akkor azt comb tájékon szintén vágd le cikk-cakk vagy hullámos alakban. A pólók ujjait a legfelsőt kivéve vágd le ujjatlan fazonra. A legfelső vagyis a meghagyott ujjat hajtsd vissza a másik 3 póló alá és vard körbe zöld cérnával.

Ha ezzel megvagy, akkor vedd elő az összes előkészített díszt és varrd fel a jelmezre. Érdemes előzetesen elrendezni a díszeket a jelmezen, ezért ehhez a lépéshez vedd le, ha a szabást úgy végeztétek, hogy közben rajtad voltak a pólók. Női jelmezre mehetnek csillogós díszek is mint girland vagy boa. A pompon vagy gömb díszek esetében a kisebbeket rögzítsd a felső részre, a nagyobbakat pedig alulra. Tulajdonképpen ugyanúgy mint az igazi fa díszítésénél. Miután minden díszt felvarrtál a pólókra, már teljesen össze lesz varrva, így könnyen föl – le tudod venni. A varrásnál arra ügyelj, hogy véletlenül ne varrd össze a pólók elejét a hátuljukkal.

Ha kisebbeknek a fenyőfa ötlet nem hozza meg a party hangulatot, akkor zöld póló alapra karácsonyi manó jelmez is elkészíthető. A manó jelmez még farsangi bulira és mikulás partyra is jó lehet.

A webshopunkban rendelhető a fenyőfa alaphoz szükséges zöld színű gyerek póló, férfi és női pólók is. Minden termék elérhető különböző vastagságú anyagokból is, de ahogy fent is említettük, ehhez a jelmezhez inkább a vastagabb anyagú pólók lesznek jól.

Reméljük, hogy sikerült elkészítened a jelmezt a leírásunk alapján és sikered lesz benne vagy annak akinek készítetted!

Kapcsolódó cikkeink, ünnepi inspirációk és ötletek:

Share this post