Barion Pixel

Mit kérjek és mit vegyek karácsonyra?

Mit kérjek és mit vegyek karácsonyra?

Mit kérjek és mit vegyek karácsonyra?

A karácsonyi ajándékozás ritkán megúszható stressz nélkül. Az ünnepek előtt így mindig jól jönnek az ajándék ötletek karácsonyra. Mivel ez nálunk is sokszor okozott fejtörést vagy éppen elhibázott döntést, ezért gondoltuk, hogy leírjuk segítségül a bevált módszereket, amivel megszabadultunk a karácsonyi ajándékozás mizériájától. Ma már nem okoz fejfájást sem az a kérdés, hogy mit adjunk karácsonyra, de azt is kipipáltuk, hogy mivel lepjenek meg minket a szeretteink, ha szeretnének.

Mik a legjobb karácsonyi ajándékok?

Erre a kérdésre egyszerű a válasz! Amit használni tudunk és szeretnénk is, esetleg kimondottan vágyunk rá. Nem kell, hogy feltétlenül egy tárgy, például pulóver legyen, lehet élmény is, mondjuk egy közös kaland. De persze lehet egy olyan tárgy is, aminek mindenképpen hasznát fogjuk venni, és nem az alsó fiókban végzi majd. Ha ezt szem előtt tartjuk, akkor nagyot nem hibázunk. Sokszor ott rontjuk el a karácsonyt, hogy túl nagy ügyet csinálunk belőle. Pedig ennek az ünnepnek a szeretetről és az együtt töltött időről kellene szólnia, nem pedig az előtte lévő stresszes rohanásról, ami azt okozza, hogy december 24-re már mindenki hulla fáradt. Természetesen ebbe a hibába mi is jó párszor beleestünk, míg felismertük és változtattunk rajta néhány egyszerű szabállyal. Nézzük most mik ezek a módszerek, amivel tényleg sokkal meghittebb lett az ünnep!

Mit vegyek a barátomnak és az anyukámnak karácsonyra?

Biztos, hogy kell venni valamit? Érdemes lehet akár már az ősz folyamán megbeszélni a karácsony témát. Lehet, hogy már a szeretteink is unják, hogy mindig egy sapka, üveg bor vagy pezsgő lapul az ajándékos tasakban. Netán egy újabb könyvet kapnak ismét a legnépszerűbbek közül, ám őket igazából egy másik kiadvány érdekelné jobban. 

A családban éppen ezért tágyi ajándékozást nem mindenkivel tartunk. A rokonság egy része rögtön vevő volt arra az ötletre, hogy egy közös programmal lepjük meg egymást. Lehet ez a két ünnep között például egy koncert, színház vagy éppen egy SPA day szokott lenni a választás. Ilyenkor közösen kipihenjük az év végi fáradalmakat és közben persze újabb közös élményeket is gyűjtünk. Így a karácsonyi összejöveteleken nem csak a 20-30 évvel korábbi történetek kerülnek elő, hanem frisebbek is, amik a kapcsolatainkat is frissen tartják.

Természetesen van olyan, aki ragaszkodik a hagyományos ajándékozás menetéhez. Ez érthető is, hiszen valljuk be, hogy van egy varázsa annak, amikor kibontunk egy meglepetést a fa alatt. Ezért egy közös ajándéklistát vezetünk, amibe mindenki név szerint beírja a vágyait. Fontos, hogy mindig mindenki többfélét ír be a táblázatba, és nem nagy dolgokat, hanem olyat ami könnyen beszerezhető. Esetenként azt is pontosan beírjuk, hogy hol lehet megvenni, ezzel is segítve a többieket. Ezek közül pedig bármelyik rokon kiválaszthatja, hogy mik lesznek azok az apró ajándékok karácsonyra, amivel készülni fog. A táblázatban bejelöljük, természetesen név nélkül, ha valamit kiválasztottunk, hogy más ne vegye meg újra ugyanazt. A saját táblázatunkat, amiben a mi ajándék kéréseink szerepelnek, azt már nem nézzük meg a feltöltés után, csak a többiekét, amiből válogatunk. Így valóban meglepetés lesz, hogy mit fogunk kapni a beírt tételek közül. Ezzel a módszerrel például azt a könyvet kaphatjuk meg, amire vágyunk. Lehet, hogy elsőre ez az ötlet unalmasnak hat, de mi kedveljük, mert így az lapul majd a fa alatt, amire biztosan szükségünk van. Emellett pedig félre tehetünk olyan dolgokra, aminek a kiválasztása komplexebb és magunk szeretnénk megvásárolni.

Férfi ajándékok karácsonyra

A férfiak általában nem bonyolítják túl a dolgot. A karácsonyi ajándékok beszerzése nőknek viszont általában már jóval körülményesebb dolog. Az urak többnyire a praktikusságot tartják szem előtt és örülni fognak minden olyan használati tárgynak, amire valóban szükségük van. Az sem gond, ha már bevált tárgyból veszünk nekik újabbat. Például, ha van egy kedvenc márkájuk, amit szívesen hordanak, és ebből a márkából egy új póló lesz az ajándék, annak is biztosan örülni fognak. 

A hobbijukkal viszont bánjunk óvatosan, mert az vékony jég… Például, ha a horgász cikkek között válogatunk, amikor azon gondolkodunk, hogy mit vegyünk egy férfinak karácsonyra, akkor ott könnyen hibázhatunk. A hobbi felszerelések ugyanis annyira speciálisak tudnak lenni, hogy könnyen mellé nyúlhatunk. Ilyenkor inkább vegyünk egy ajándékutalványt, így azt választ majd amit szeretne.

Ajándék karácsonyra nőknek

A karácsonyi ajándék kiválasztása nőknek nehezebb dolog. A ruhavásárlás karácsonyi ajándék ötletként nőknek például elég rizikós, ez pont olyan lehet, mint a horgászcikk az uraknál. Viszont ha egy közös élmény mellé társítjuk, akkor telitalálat lehet belőle. Mire is gondolunk? Például, ha egy karácsonyi fotózással lepjük meg a kedvesünket vagy akár az egész családot, és egy karácsonyi pulóver keretében adjuk át az eseményre szóló meghívót. Ugyanígy működik a ruha ötlet akkor is, ha egy téli kirándulós, wellness-es hétvégével szeretnéd meglepni a barátnődet és egy kényelmes pulóver mellé csomagolod be a szállodai vouchert. Így a fantasztikus élményen túl egy kézzel fogható emléket is ajándékozol neki a közösen eltöltött időről.

Reméljük, hogy sikerült néhány ötletet adnunk így az ünnepek előtt, ha már benne is felmerült az ajándékozással kapcsolatos kérdések sora. Nézz körül a webshopunkban és válassz szeretteidnek praktikus ajándékot, vagy írd fel az ajándék listádra, aminek te örülnél a termékeink közül, hátha a szeretteid meglepnek majd vele.

Kellenének még ajándék ötletek karácsonyra? További tippekért vagy a karácsonyi készülődés kapcsán inspirációkért olvass tovább blogunkon:

Share this post