Barion Pixel

Szellem jelmez gyerekeknek házilag

Szellem jelmez gyerekeknek házilag - Farsangi jelmezek

Szellem jelmez gyerekeknek házilag

Ahogy közeledik a farsangi bál időpontja, úgy égünk egyre nagyobb lázban, hogy mi is legyen az idei jelmez. Ha rendszeresen olvassátok a blogunkat, akkor már tudjátok, hogy szeretünk jelmezeket házilag is készíteni és szívesen megosztjuk veletek a jelmezkészítés terén szerzett tapasztalatainkat is. A szellem jelmez elkészítése gyerekeknek lesz most a témánk, mert nálunk erre a lepedőből vagy pólóból elkészíthető, egyszerű, de mégis nagyon jópofa jelmezre esett a választás. Na de most nézzük is, hogy álltunk neki az elkészítésnek.

Nem csak Halloween estére jó a szellem jelmez

Igaz már Halloweenkor átgondoltuk, hogy hogyan is lehetne elkészíteni a gyerek és felnőtt szellem jelmez verziót, vagyis előállni mint szellem család, de aztán egy kicsit vadabb megjelenést választottunk. Viszont ezt a kreatív ötletet sem akartuk veszni hagyni, szóval most farsangkor itt az idő szellemeskedni.

Először is az alapanyagokat válogattuk ki személyenként. És mivel mindannyian más és más testmagasságúak vagyunk, ezért a jelmezeink fehér lepedőből vagy pólóból készülnek. A felnőtteknek nagyobb lepedőket választottunk, míg a gyerekeknek fehér pólókat kerestünk otthon. Ezekből házilag nagyon egyszerű megcsinálni a jelemezeket és jellemzően mindenkinél van otthon ilyen party kellék! Kezdjük a gyerek jelmezekkel!

Szellem jelmez gyerekeknek

Egyszerű farsangi szellem jelmezek készítése

Mérd meg a gyermek magasságát tetőtől talpig és keress hosszméretben hozzá passzol fehér pólót. Egy több XL-es fehér póló jó szokott lenni kb. 5-6 éves korig. Az nem baj, ha nem ér teljesen földik majd a jelmez, mert így könnyebben lehet benne majd mozogni. Ha nincs otthon megfelelő méretű fehér póló, akkor rendelhetsz egyet hozzá a webáruházunkból, vagy még megoldhatod fehér ágyneműhuzat, párnahuzat segítségével is.

Pólóból készítve egyszerűen csak vágd le a póló ujjait és vard be a nyílást kifordított állapotban. Ha lehet sima, kereknyakú pólót válassz, aminek nincs mély nyakkiváságása, mert a nyak résznél is össze kell varrni az anyagot. Miután bevarrtad a kéz és nyak nyílásokat, fordítsd vissza a pólót és próbálja fel a jelmez tulajdonos. Most már látni lehet a jelmez hosszát, esését, illetve így könnyen be lehet jelölni a szemek helyét és a száj vonalát is. A jelmezt levéve vágd ki éles ollóval a függőleges vonalú nyílásokat a szemeknek. Hatásosabbá tudod tenni a jelmezt, ha a szemek körül fekete filccel körbe fested az anyagot, illetve valamilyen arcot is rajzolsz a szellemnek. Lehet mosolygós vagy éppen ijesztő, amilyen hangulatúra szeretnétek alakítani a jelmezt.

Miután elkészült az arc is, ismét egy próba következik, amikor ellenőrizzétek, hogy mennyire kényelmes. A pólóból készített jelmez esetén érdemes az oldal varrásnál függőlegesen felvágni az anyagot, így a karok szabadon tudnak mozogni. Egy hosszú ujjú, fehér póló aláöltözetnek tökéletes lesz hozzá. Ha nem elég hosszú a jelmez, akkor érdemes egy másik fehér pólót, vagy más anyagot csíkokra szabni és a jelmez aljára varrni őket, ezzel rongyossá tenni a jelmezt. Ez a kiegészítés szintén nem fogja akadályozni a mozgást és még jópofább lesz tőle a jelmez is.

Felnőtt szellem jelmez farsangra

Házilag a felnőtteknek is elkészíthető a szellem jelmez, azonban itt már biztosan lepedőkre lesz szükség a magasság miatt. Általában egy egyszemélyes 120×200 cm lepedő elég is hozzá egy felnőttnek. Első lépésben terítsd az anyagot a jelmez tulajdonosra. A keskenyebb oldala legyen párhuzamos a vállakkal. Rendezd el rajta és a karok alatt tűzd össze egy-egy biztosító tűvel. Levéve ezeken a pontokon majd varrd össze az anyagot. Innen már ugyanazok a lépések mint a gyerekjelmez esetében. A szemek kialakítása van még hátra, illetve a szellem arcának megrajzolása, ha mókásabbá szeretnétek tenni a házilag készült jelmezt.

Reméljük, hogy kipróbáljátok és tetszeni fog. Mi az elkészítését is nagyon élveztük!

További jelmez ötletekért olvass tovább blogunkon és nézz körül a webáruházunkban, ha alapanyagra lenne hozzá szükséged!

Share this post