Húsvéti tojáskeresés játékosan

Húsvéti tojáskeresés

Húsvéti tojáskeresés játékosan

A húsvéti tojáskeresés hagyománya világszerte kedvelt húsvét fétfőn. Ahogy beköszönt a jó idő, szívesen megyünk ki a szabadba. A nagyböjt után ismét sonka és tojás kerül az asztalra, a nap is jobban süt, ilyenkor mindneki kikívánkozik a friss levegőre. Lepjük meg a család gyermek tagjait egy játékos feladatsorral, amit együtt élvezhetünk velük. Az előkészületekhez hoztunk most jutalom és játék ötleteket.

Induljon a tojáskeresés!

Akár a kertben, akár a lakásban szervezzük meg a tojásvadászatot, mindenképpen szükség lesz egy kosárra, amiben össze lehet majd gyűjteni a tojásokat, elrejtett kincseket. Szerezzünk be apró jutalmakat, kis csokitojások, csoki nyuszik teljesen jók, de köthetjük személyesebb tárgyakhoz is, ami éppen favorit a tojásvadászat versenyzőinél. Például, ha éppen gyűjt valamilyen figurát, vagy matricacsomagokat, akkor ezekből is elhelyezhetünk az állomásokon egy-egy csomaggal. A gyerekek mindig ügyesek, ezért, hogy a játék egy darabig eltartson, leglább 10 állomással tervezzetek. A jutalmakat nehézségi sorrendben is elhelyezhetitek, haladva a könnyen megtalálható tojásoktól a nehezebbekig. Így egy kis motivációt is adhatunk nekik, hogy ne adják fel a keresését. A második állomástól már a tojások legyenek jobban eldugva, hogy a keresés izgalmas legyen!

Játékos feladatok minden állomáson

Az első állomást helyezzük jól látható helyre. Minden állomáson várjuk őket játékos feladattal, amit ha sikerül megoldani, megkapják a következő tojáshoz vezető térképet.

A tojásvadászat játékai nem kell, hogy bonyolultak legyen, állhatnak egyszerű ügyességi feladatokból. Előre gondoljátok át, hogy hogyan fogják a résztvevők majd megoldani, ne hiányozzon semmilyen segédeszköz, nehogy kudarcba fulladjon emiatt a játék.

Például ilyen feladatokkal is lehet szinesíteni:

  • Menni kell egy kört egy kanálba helyezett tojással úgy, hogy az nem esik le és csak a kanál nyelénél lehet tartani.
  • Mondanjanak egy vagy két locsolóverset.
  • Hibátlanul teljesíteni kell egy Play Station Just dance feladatot.
  • Műanyag tojást kell elgurítani egy bizonyos távolságig.
  • Nyusziugrás gyorsasági verseny
  • Meg kell enni egy sárgarépát, mert a húsvéti nyuszi azt kéri
  • Nyuszi arcfestés kortól függően vagy a gyerkőcnek, vagy a gyerekek által valamelyik felnőttnek.

A fentiek csak ötletek, kitalálhattok még több más feladatot. A játékok lehetnek személyesek is, ha van kedvenc kirakósotok, annak az időre történő kirakása is biztos tetszeni fog a gyerkeknek. Az állomásokon a feladatokat mindig a család valamely felnőtt tagja koordinálja le, mint a hősvéti nyuszi nagykövete. A teljesítés után adjátok át a gyerekeknek a következő tojáshoz vezető rajzolt térképet. Ezt oldjátok meg egyszerűen, színes rajzzal. Elég néhány jelképes tárgy és nyuszi tappancs nyomokkal jelölve, hogy milyen irányban, vagy hány lépésre van a következő tojás, esetleg a lelőhely jellegzetességét is lerajzolhatjátok. Mondjuk a kertben a madáretetőt, ha amellé helyeztétek el a következő tojást.

A játék végére hagyhattok valamilyen nagy kihívást, ahol nagyobb jutalom, vagy várva várt meglepetés rejtőzik. A legutolsó állomást köthetitek fejtörőhöz is.

Nyuszis egyenpólóban örökítsétek meg a pillanatot

Nagyon jó családi móka a tojásvadászat, mindannyian vegyetek részt benne! Ettől lesz igazán maradandó élmény. Ha fokozni akajátok a hangulatot, akkor válasszatok hozzá nyuszi vagy egyéb húsvéti mintás pólót a család minden tagjának. A gyerekek imádni fogják! Például ez is lehet az első feladat, hogy meg kell találni a tojáskereséshez a nyuszi egyenruhát! A játék végén pedig vidám családi képeket is készíthettek a családi pólótokban.

Bevált és természetes tojásfestés trükköket pedig a festoklub.hu blogon olvashattok!

Gyere, és olvass további érdekességeket blogbejegyzéseinkben!

Egyszerű arcfestés gyerekeknek

Share this post