Barion Pixel

Öltözködési bakik – Ezeket ne kövesd el…

Öltözködési bakik - Kutya, cica

Öltözködési bakik – Ezeket ne kövesd el…

Ha az öltözködésről van szó, egy dolog valószínűleg mindenkinél megegyezik: a lehető legjobban szeretnénk kinézni. Azonban mivel nem vagyunk tisztában minden öltözködési praktikával, gyakran olyan hibákat is elkövethetünk, amik miatt nem teljesül maradéktalanul az áhított cél. Mire gondolunk? Vegyünk át három gyakori öltözködési hibát, amiket mindenképpen el kell kerülnöd. 

Hasat eltakaró öltözködés 

Ne próbáld meg elrejteni a hasadat túlméretezett ruhák alá. A túl nagy ruhák viselése általában még jobban felhívja a figyelmet a kritikus testrészre, ezáltal még molettabbnak fogsz tűnni, mint amilyen a helyzet valójában. Ehelyett válassz olyan darabokat, amelyek jól illeszkednek a testedhez, de nem túl szűkek és egységesen idomulnak a testedhez. Ez nem azt jelenti, hogy formátlan ruhákat kell viselni. Sőt, épp ellenkezőleg! Olyan darabokat kell keresned, amik a formát tekintve passzolnak a testalkathoz, és kiemelik például a derekat. 

Ha szükséges, adj a szetthez extra kiegészítőket, például sálakat és öveket, amik segítenek a kiegyensúlyozott megjelenés kialakításában. Jó megoldás lehet továbbá, ha olyan ruhát veszel fel, ami a mell alatt összeköthető. Így a test forma sem tűnik el és a has sem látszik túlságosan.

Vastag karokhoz illő öltözék

Ha vastag a karod, kerüld a bő szabású hosszú ujjú ingek és ruhák viselését. Illetve az olyanokat, amik pántosak – ezek csak nagyobbnak fogják láttatni a karodat, mint amekkora az valójában. Keresd az olyan fazonokat, amik a karcsúság illúzióját keltik. Segíthetnek például azok, amik az ujj részen fodrosak. Emellett kerüld a túlságosan élénk színeket és a harsány mintákat, mivel ezek a testednek azon területére irányítják a figyelmet, amit nem biztos, hogy meg szeretnél mutatni. 

Így öltözz, ha van egy kis túlsúlyod

A molett emberek számára különösen nehéz lehet az ideális ruhák megtalálása, mivel sok üzlet korlátozott méretekkel dolgozik. Ha pluszméretűként vásárolnál ruhákat, a bő szabásúak helyett inkább a testhez simuló darabok megtalálására összpontosíts. Ne válassz nagyobb méretű ruhát! Még ha valami két számmal nagyobb is, akkor se fog jól állni. Lehet, hogy eltakarja a felesleget, de mivel nem illeszkedik a testhez, előnytelen lesz. Emellett figyelj a színekre is! Sötétebb árnyalatok általában a karcsúság illúzióját keltik, míg a világos tónusok inkább kiemelik a gömbölyű formát.

Az alábbiakban pedig összegyűjtöttünk néhány örök igazságot az öltözködési szabályok kapcsán, amit sosem árt átismételni:

  1. Az alapdarabokra összpontosíts elsődlegesen: A jól öltözött emberek gyakran a legjobban néznek ki, amikor egyszerű, alapdarabokat viselnek, mint például egy fekete farmer, fehér ing vagy póló, és egy fekete könnyű kabát.
  2. Legyél tisztában a saját testalkatoddal! Fontos, hogy tudjuk, melyik ruhadarabok illenek hozzánk, és melyik ruhadarabokat kerüljük el. Amikor változik a testünk, változtassunk a megszokott ruha fazonokon is!
  3. Kerüld a túlzsúfolt kombinációkat: Az egyszerűbb, letisztultabb kombinációk általában jobban néznek ki, mint a túlzsúfoltak. Egy-egy kiegészítő sokat dob a szetteden, de a sok kiegészítő viszont ront a helyzeten.
  4. Érdemes különösen oda figyelni a részletekre: A jó minőségű cipők, övek nagyon jól tudnak kinézni, ha jól vannak kiválasztva.
  5. A jó szabás elengedhetetlen: A jó szabású ruhák jól fognak állni, és segítenek abban, hogy jól nézzünk ki.
  6. Válasszunk jó minőségű anyagokat: A jó minőségű anyagok hosszú távon is jól fognak kinézni, és általában kevésbé lesznek kopottak.
  7. Kérd ki mások véleményét: Ha bizonytalan vagy egy ruhával kapcsolatban, érdemes kikérned mások véleményét.

Összegezve: Nem számít, hogy mennyi a testsúlyod és milyen alakú vagy, mindig lesz olyan ruhadarab, ami neked is jól áll – csak tudnod kell, hogy mire koncentrálj az öltözködésben. Ha figyelsz arra, hogy ne emeld ki a túlságosan kerek részeket és kerülöd a test formáját eltakaró túlméretes ruhákat, biztos lehetsz benne: jól nézel ki és nyerő a megjelenésed.

Testalkatodhoz passzoló ideális ruhát keresel? Nézz körül a ruházati webáruházunk aktuális darabjai között. Hátha találsz olyat, amit tetszik és nem lenne célszerű elszalasztani. Kattints a továbbiakért!

Olvass további öltözködési tanácsokat blogunkon:

Share this post