Barion Pixel

Hogyan segítheti a kárpitosmester a pólókészítő munkáját?

Pólók, anyagok

Hogyan segítheti a kárpitosmester a pólókészítő munkáját?

Amikor valaki igazán prémium póló minőségben gondolkodik, nagyon fontos, hogy átgondolja a pontos igényeit. Milyen anyagban, színben lenne érdemes vásárolni? Mégis miért mondható el, hogy a póló készítés egy igazán különleges mesterség – és hogyan segíthet a jó kárpitosmester abban, hogy a végeredmény igazán különleges legyen? Cikkünkben részletes választ nyújtunk minden felmerülő kérdésre. 

Mi az ideális póló titka? 

Aki szép pólók terén gondolkodik, annak elsősorban a saját stílusvilágát kell átgondolnia. Milyen színűek az egyéb ruháid, öltözeti kellékeid? Ez a legfontosabb szempont – aztán, azt érdemes átgondolni, hogy milyen mintát, varrást szeretnél látni magadon a mindennapok során. Vannak, akik a szinte felvarrás nélküli öltözeteket preferálják, mások kifejezetten szeretik a csicsás, díszes megoldásokat. Mindenkinek egyedi igényei vannak – személy szerint ezt kell szem előtt tartani. 

Miért fontos a kiemelkedő anyagminőség? 

Póló és póló között is hatalmas különbség van ám! Vannak kényelmesebbek, és vannak olyanok, amelyek valójában jól mutatnak, a visszajelzések szerint az emberek nagy része nem szívesen viseli őket. Az Ultra Cotton vagy Heavy Cotton anyagú pólók például strapabíróbbak, de jóval sprődebbek mint a fésült pamut anyagúak.  Ezért is rendkívül fontos, hogy a póló anyaga puha, finom szövetből, leginkább gyűrűs fonású fésült pamutból készüljön. 

A textilművesek mellett még a  kárpitos mester az a szakember, aki igazi segítséget tud nekünk nyújtani, ha olyan terméket szeretnénk, amely valóban puha, selymes és könnyed érintésű – hiszen, ő rendszerint különleges anyagokkal is rendelkezik, melyekkel a legtöbb másik mesterember sokszor nem.  Ez pedig a lakberendezés eseté is nagyon fontos, hiszen a bőrünk nem csak a viselt ruha anyagokkal érintkezik nap mint nap, hanem a bútorok szövetével is. Például egy kanapé, szék vagy ülőgarnitúra esetén egy elhagyhatatlan szempont.

Mitől válik egy anyag igazán kellemessé? 

Mindig a szövetanyagban kell keresni a megoldást. Ez teszi igazán különleges tapintásúvá, és kényelmessé, persze a varrás, fonás, szövés és hímzés kérdése sem mindegy. Akkor tudunk igazán jó viszonyítási alapot nyújtani, ha már többféle anyaggal találkoztunk, volt dolgunk pályafutásunk és munkánk során. Akit igazán érdekelnek a különböző anyagtípusok, annak érdemes lehet akár szakmaként is kitanulni a bőrdíszműves, varrónő vagy kárpitos szakmák valamelyikét. Ha viszont csak egy puha és kellemes tapintású pólóra vagy pulóverre vágysz, akkor keresd a fésült pamut megjelölést a termékleírásokban. 

További hasznos tanácsokért olvass tovább blogunkon:

Share this post